Přechod na DVB-T2

V úterý 4. února započalo vypínání stávajících DVB-T sítí v Plzeňském kraji. Dotýká se to všech diváků, kteří sledují televizi přes anténu nebo kabelovku. Pokud nemůžete naladit stanice České televize, bude zapotřebí televize, či set-top box, který nové vysílání DVB-T2/HEVC umí zpracovat. Ověřit si svůj dosavadní přístroj můžete na stránkách dvbt2overeno.cz. Při nákupu nového přijímače se řiďte zlatou nálepkou „DVB-T2 ověřeno“, která zajistí, že bude daný přístroj schopen nový standard přijmout.

4. února ve 23:59 ukončil svoje vysílání Multiplex 1 s programy České televize ve standardním rozlišení ze dvou hlavních západočeských vysílačů Plzeň – Krašov a Domažlice – Vraní vrch, které přijímá drtivá většina domácností v Tachově. Jedinou možností příjmu je Multiplex 21, který vysílá na kanále 26 ze všech v Tachově dostupných vysílačů, stačí tedy jen přeladit.

19. února v půl jedné ráno vypnul DVB-T i Multiplex 4 z hojně využívaných vysílačů Tachov – Malý Rapotín a Mariánské Lázně – Dyleň. Zároveň došlo k vypnutí Přechodové sítě 13 na kanále 24 a transformování do finálního Multiplexu 24 na k45. Pokud jste již tuto síť v DVB-T2 přijímali, bude stačit jen znovu naladit.

2. března ve 23:59 ukončil vysílání z většiny vysílačů v kraji Multiplex 2. Současně se změnil kanál Přechodové sítě 12 ze současného k31 na k34 na vysílači Domažlice – Vraní vrch. V noci z 9. na 10. března byl na stejný kanál přeladěn i vysílač Plzeň – Krašov.

A konečně 4. srpna ve 23:59 došlo k vypnutí Multiplexu 3 z Krašova (k52). Finální Multiplex 23 se spustil na Krašově hned 5. srpna, na Vraním vrchu 11., oba na kanále 31. V následujících dnech bude vpuštěn i do rozvodů kabelové televize, a to na k24.

Koncem října zanikne Přechodová síť 12 a transformuje se do finálního Multiplexu 22, tj. zmizí z ní všechny stanice, které mají aktuálně ve svém názvu „| P“. Nalaďte si proto Mux23 už v předstihu a nahraďte jím všechny stanice s tímto přídomkem. Tímto bude přechod dokončen. Stejná situace nastane i u kabelové televize.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..